logo

DIAGRAM

 

Diagram (Diagnostic Research and Management) is een ISO 9001 gecertificeerde research organisatie, bestaande uit twee bedrijfseenheden:

  • Contract Research Organisatie/Corelab (CRO/Corelab)
  • Site Management Organisatie (SMO)

 

CRO

 

Diagram is een full service CRO voor de ontwikkeling en organisatie van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Onze teams faciliteren het gehele traject van onderzoeksopzet tot en met eindrapportage.

Diagram richt zich op individuele onderzoekers (Principal Investigators) in topklinische en universitaire ziekenhuizen in binnen- en buitenland en op de farmaceutische-, medical device- en eHealth industrie.

Diagram heeft in de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd op het gebied van cardiovasculaire ziekten en longziekten. Daarnaast speelt zij een voortrekkersrol bij projecten die nieuwe technologische ontwikkelingen, zoals eHealth, in een wetenschappelijk setting onderzoeken.

 

Corelab

 

Het Corelab van Diagram maakt onderdeel uit van de bedrijfseenheid CRO en analyseert met behulp van verschillende technieken medische beeldinformatie.

Het Corelab levert kwantitatieve en kwalitatieve analyse van OCT's, cardiale MRI's en ECG's. Eindproduct van het Corelab is het resultaat van centrale analyses, weergegeven in een rapport.

 

ICT & Consultancy

 

Diagram beschikt over een sterk ontwikkeld eigen ICT & Consultancy team dat ondersteunende diensten verleent met een specifiek medisch-organisatorisch karakter, zowel aan de eigen organisatie als aan externe klanten.

 

SMO

 

De bedrijfseenheid Site Management Organisatie (SMO) faciliteert Principal Investigators van het topklinische ziekenhuis Isala te Zwolle, door middel van het leveren van clinical research gerelateerde diensten.

Het SMO team draagt de verantwoordelijkheid voor de gehele uitvoering van een onderzoek volgens de hiervoor geldende wettelijke eisen en richtlijnen.